Een sonische exploratie gemaakt met originele instrumenten, gewone objecten en elementen uit de natuur.

Diego's muzikale avontuur begon in een klein stadje in Noord-Italië, waar hij op een klein Bontempi-orgel de liederen van de Beatles op het gehoor speelde. Zijn ouders, aangemoedigd door zijn muzikale neiging, steunden zijn beslissing om aan het plaatselijke conservatorium te gaan studeren. Een beslissing die een spectaculaire terugslag had op de dag dat Diego besloot zijn viool in een bankschroef te steken en deze met een ijzerzaag doormidden te zagen.

Na deze episode was het duidelijk dat hij niet geknipt was voor klassieke studies, dus begon hij aan een persoonlijke reis van muzikale ontdekking, het spelen in bands, het bestuderen van synths, audio-engineering en het luisteren naar elk type muziek waar hij toegang toe kon krijgen. Dit leidde tot studiowerk en een verscheidenheid aan projecten, waaronder het maken van radiojingles, muziek voor ballet, synth-programmering en grootschalige live-evenementen.

Jaren later besloot hij dat het tijd was om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Hij pakte zijn spullen, computer, een doos vol strijkers en verhuisde naar Los Angeles. Het enthousiasme om daar te zijn zorgde ervoor dat zijn muzikale nieuwsgierigheid zich op onverwachte nieuwe manieren uitbreidde. Op een dag maakte hij een muziekstuk door in zijn achtertuin een olijfboom te spelen, gevolgd door een bonsai-boom en kort daarna met meer natuurlijke elementen.

Op een dag vroeg hij de eigenaren van een plaatselijke stomerij of hij de hele plek als instrument kon bespelen; ze hadden geen idee wat hij bedoelde, maar ze werden weggeblazen toen ze het eindresultaat zagen. Samen met deze projecten bleef Diego steeds meer instrumenten bouwen, tot het punt waarop hij zijn eigen Custom Built Orchestra maakte.

De organische klank en de unieke uitvoeringsstijl die Diego op zijn muziekvideo's liet horen, begon de aandacht te trekken. Zijn muziek en optredens zijn te zien op campagnes voor Kashi, Bottega Veneta, Burt's Bees en Adidas. Diego deed ook audio branding voor Apple, Nokia, Samsung, Panasonic en General Motors.

Diego's scoorde de speelfilm "Chernobyl Diaries" en het videospel "The Conduit". Als solist trad hij op in "Sherlock Holmes" en de videogames "Assassin's Creed Brotherhood" en "Assassin's Creed Revelation". Een van zijn bekendste instrumenten is de Experibass, een vierhoeksbas die de klassieke snaarfamilie in één instrument combineert. Diego ontwikkelde een unieke uitvoeringstechniek, "Stickato" genaamd, waarbij hij de op maat gestemde snaren met een drumstick bespeelt, waardoor een rijk resonerend geluid ontstaat dat zowel ritme als tonaliteit produceert.

Als voornaamste creatieve geluidsontwerper met Spectrasonics creëerde Diego een caleidoscoop van iconische klanken met zijn originele instrumenten, op maat gemaakte objecten en creatieve opnametechnieken. Zonder zijn geest voor creatieve vernietiging te vergeten, creëerde Diego de (in)beroemde Burning Piano, waarbij hij allerlei samples van zijn rechtopstaande piano in brand stak. Zijn klanken maken deel uit van de kernbibliotheken van de virtuele instrumenten Atmosphere™, Stylus™ RMX en het vlaggenschip van de synthesizer Omnisphere® 2, die met meerdere prijzen zijn bekroond.

Onlangs heeft Diego Sonic Artifact gecreëerd, een label waarop hij zijn evoluerende muziekproductie als geselecteerde albums presenteert. Wereldwijd beschikbaar voor licenties via BMG Production Music.

SONIC ARTIFACT

The path through the mind of an experimental musician.
Now available through BMGPM.

Listen